façana

façana
primavera
Envoltats de boscos i valls poden gaudir d'aquest magnífic racó i trobar la pau i la tranquil•litat que donen els espais naturals a l'aire lliure. Gaudir del millor turisme rural en família..

El Santuari de Paller és un edifici històric del municipi de Bagà (Berguedà) que va ser construït entre el 1747 i el 1748.

L'antic santuari era a la masia del Paller de Dalt, on encara hi ha restes de l'església, ja esmentada l'any 1200 i que tenia molts devots. Depenia del monestir de Bagà i la primitiva església fou encara refeta el 1687. El 1747 s'inicià la construcció de l'actual santuari segons traça de Francesc Morató a l'indret del Paller de Baix, a dos quilòmetres de la vila de Bagà, en un paratge acollidor, tranquil i d'una serena bellesa, a prop de l'anomenada Font dels Banyadors (per això també es coneix com Santa Maria dels Banyadors), on era costum que els devots s'hi banyessin i que se n'emportessin aigua considerada miraculosa.

A partir del 1772 el santuari fou ornamentat amb retaules i altars que foren destruïts, en bona part, l'any 1936, tot i que en l'actualitat, les pintures que decoren la paret i la volta s'estan restaurant, com també el magnífic retaule barroc que orna l'altar major.

L'església és d'una sola nau d'estil neoclàssic amb volta de mig punt, mentre que l'estructura i ornamentació del retaule principal és d'estil barroc, destacant-hi la imatge de la Mare de Déu, d'estil neoclàssic, que acapara l'estima i la devoció dels habitants de la vall del riu Bastareny. El primer diumenge de setembre s'hi celebra l'aplec de la Mare de Déu de Paller.

En l'actualitat, al costat del Santuari hi ha una àrea de pícnic i el santuari disposa de restaurant i allotjament en forma d'hostal i també de refugi al formar part del Camí dels Bons Homes.


SANTUARI DE PALLER

SANTUARI DE PALLER
HABITACIO FAMILIAR (pit roig)

habitacions

habitacions
habitacio doble (mallerenga emplomallada)

hostal

hostal
2 llits (picasocas blau)

habitació doble

habitació doble
H3 mallerenga petita

Bagà

Bagà
plaça porxada

tallers

tallers
Santuari de Paller

tardor

tardor
Santuari de Paller

El Pedraforca

El Pedraforca
Berguedà

Primavera

Primavera
El bullidor de la llet

dimarts, 22 de gener de 2013

Santuari de Paller a 2 km de Bagà

4 comentaris:

 1. Lloc molt recomanable per sopar / dormir / esmorçar si estas fent la volta al cadí en BTT
  https://voltacadiebtt.wordpress.com/dia-2/

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. bon dia moltes gracies per el teu comentari , et recordo que el Berguedà te molts camins per fer amb bici
   esteve

   Suprimeix
 2. Hola Esteve he estado viendo el blog "Caixes niu i parus vila de Bagà" y me ha encantado el trabajo que hacéis. Como no se puede comentar en ese blog, te comento en este, que también me ha gustado mucho, y me hago seguidor. Saludos desde Cantabria.
  http://faunacompacta.blogspot.com.es/

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. buenos dias German , muchas gracias por tus comentarios,si quieres venirte por aqui ahora empiezan los censos de las cajas nido
   esteve

   Suprimeix